Knić: Aktivirano klizište u Pajsijeviću - iKragujevac


Vesti

Tokom poslednjih padavina u Pajsijeviću se aktiviralo klizište koje neposredno ugrožava jedno domaćinstvo, a opasnost preti i na drugim lokacijama na području opštine Knić.

Staro klizište u Pajsijeviću, koje su nedavne padavine ponovo aktivirale, došlo je do samog temelja jedne kuće. Usled klizanja tla, u dvorištu se već se srušio jedan od pomoćnih objekata, a ispucala zemlja preti i dalje.

Iako je iz opštine stigla prva pomoć za sanaciju, domaćin kuće kaže da on i njegovi ukućani žive u stalnom strahu od napredovanja klizišta, a potencijalno je ugrožena još jedna kuća u susedstvu.

Na području opštine Knić aktivno je još nekoliko klizišta koja prete objektima, pre svega u Čestinu, kod manastira Kamenac i u Guncatima.

Opštinski štab za vanredne situacije stalno prati stanje, i preduzimaju se najnužnije mere, pošto lokalna samouprava raspolaže veoma malim sredstvima.

Klizišta na području Knića ugrožavaju i putnu mrežu, a za sanaciju, osim većih sredstava, potrebno je da se sačeka stabilizacija vremena i prilika na terenu.

Nedavne obilne padavine poplavile su poljoprivredne površine, ali se voda najvećim delom povukla poslednjih dana.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu