Kragujevac: Počinje izrada Lokalnog akcionog plana za mlade - iKragujevac


Vesti

Prvi sastanak radnog tima za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade 2015-2019. grada Kragujevca održan je danas u Biznis inovacionom centru.

Radom ovog tima rukovodiće Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za oblast omladinske politike i unapređenje položaja mladih, dok će članovi tima biti predstavnici institucija i organizacija koji predstavljaju mlade ili se bave mladima i omladinskom politikom. Tehničku i stručnu podršku izradi ovog dokumenta pružiće Regionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Turković je istakao da nije suština samo doneti neki papir koji će biti neupotrebljiv i da je ideja da se naprave projekti koji su realni, izvodljivi i održivi. Kako kaže, insistiralo se na reprezentativnosti svih onih koji predstavljaju mlade ili se bave mladima u gradu.

Ovim dokumentom, Nacionalna strategija za mlade predviđa plan aktivnosti kako bi se postojeći problemi mladih rešili. U prvom redu to su nezaposlenost mladih, bezbednost, nedovoljna mobilnost, nekvalitetno provođenje slobodnog vremena, nedovoljna uključenost u donošenje odluka u lokalnoj zajednici, nedovoljna informisanost.

Prve aktivnosti na izradi ovog dokumenta biće analiza resursa, organizovanje tribina za mlade na kojima će se diskutovati o problemima i potrebama mladih. Na osnovu ovih podataka biće osmišljena zajednička vizija i definisani razvojni prioriteti, nakon čega će biti oformljene tematske radne grupe koje će definisati projektne ideje.

Ovaj dokument trebalo bi da bude završen u prvoj polovini godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu