KG: Grad Sombor ustupio kamion "Čistoći" - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće "Čistoća“ iz Sombora ustupilo je danas, kamion smećar, kapaciteta 22 kubika, bez nadoknade, kolegama iz kragujevačke "Čistoće".

Direktor "Čistoće“ iz Sombora, Nikola Pajić, naveo je da njihovo preduzeće ima 13 vozila na raspolaganju, što je dovoljno da se podmire potrebe tog grada. Kragujevcu je ustupljen kamion smećar star osam godina.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je organizovao prijem za direktora somborske "Čistoće" i gradonačelnika Sombora Sašu Todorovića.

"Ovo je gest dobre volje i nadam se da ćemo vrlo brzo u Kragujevcu uručivati ključeve novih vozila“, rekao je Pajić.

Todorović je naveo da je opština Sombor u prethodnom periodu nabavila tri nova vozila za odvoženje smeće, i da je bila u mogućnosti da jedno vozilo ustupi Kragujevcu na korišćenje.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, zahvaljujući na pomoći, rekao je da Kragujevcu ovakav vid podrške mnogo znači, jer će krtkoročno pomoći rešavanju problema čišćenja grada, i naglasio da gradska vlast intenzivno radi na obezbeđivanju kompletne mehanizacije.

Po rečima direktora kragujevačke "Čistoće“ Dejana Raonića ovom preduzeću nedostaje najmanje pet kamiona, jer su od 13 vozila, tri nabavljena 2007. godine, a dva su 2012. dobijena iz donacija.

Kragujevačka "Čistoća“ na deponiju Jovanovac godišnje odveze oko 50.000 tona komunalnog otpada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu