Nastavak saradnje FAS i Grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

U okviru nastavka saradnjeFabrike automobila Srbija i Grada Kragujevca, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su najavljene dve velike kampanje.

O kampanjama i značaju saradnje na koferenciji govorili su Frančesko Ćanća, direktor proizvodnje u kompaniji FAS i Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

FAS je kompanija koja se brine o samoodrživosti, kulturi bezbednosti i sigurnosti na radu. To su veoma važni segmenti u svakoj fabrici, a FAS kao društveno odgovorna kompanija počinje od najmlađih. Saradnja Grada i FAS - a se nastavlja i kroz zajedničke kampanje i aktivnosti u okviru njih, potvrđuje. Predstavnici lokalne samouprave mogu da izraze zadovoljstvo i podršku uvek, kada je reč o saradnji grada i FAS-a - istakao je Kovačević, član Gradskog veća. Grad će posredovati u komunikaciji Fijata i osnovnih i srednjih škola, budući da su učesnici ovih kampanja učenici sedmog razreda osnovne i treće godine srednje škole, dakle populacija koja je naša budućnost, dodao je Kovačević.

Tri faze kampanja “Rizici u mojoj školi“ i “Za zdraviju planetu“ odvijaće se istovremeno u osnovnim i srednjim školama kada će predstavnici FAS-a posetiti škole koje su u projektu i učenicima istaći važnost i značaj bezbednosti i sigurnosti kao i zaštiti životne sredine. U drugoj fazi učenici će posetiti fabriku, upoznati se sa najboljim studijama slučaja a zatim u svojim školama dati rešenja na zadate teme - objasnio je Ćanća, direktor proizvodnje.

Najbolji radovi biće proglašeni 28. aprila kada se obeležava Svetski dan bezbednosti i zdravlja a drugi 5. juna - Svetski dan zaštite zivotne sredine. 

Izvor: Grad Kragujevac

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu