Kragujevački đački parlament za uvođenje besplatnog interneta u sve škole - iKragujevac


Vesti

Jedinstveni đački parlament srednjih škola Kragujevca pozvao je sve operatere, pre svega Telekom i SBB, da pomognu u realizaciji njihove ideje o uvođenju besplatnog brzog interneta u sve srednje škole u Kragujevcu.

"Digitalno zrele škole, spojene na ultra brzi internet i potpuno informatički opremljene sa svim informatičkim procesima poslovanja, učenja i poučavanja budućnost su svakog naprednog savremenog obrazovnog društva“, saopštili su iz JĐPSŠ.

Učenici od 15 do 19 godina su populacija koja najviše koristi računar u Srbiji, i to u najvećoj meri kod kuće za zabavu, igranje igrica i hobi, dok samo 8,6% koristi za obrazovanje.

Iako su deca informatički vrlo obrazovana i spadaju u kategoriju naprednih korisnika računara i interneta, oni znatno manje koriste Internet, tek nekih 11%.

Kragujevac ima 11 srednjih škola, i sve imaju svoje predstavnike u Jedinstvenom parlamentu. Zbog toga u ovoj organizaciji osećaju obavezu da podstiču promene koje su preko potrebne.

Ovim predlogom JĐPSŠ želi da ukaže da nove tehnologije zahtevaju promene i u obrazovanju, i da su raspoloženi za sve predloge koji bi realizovali ovu ideju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu