Značaj štitne žlezde: Obavezno proverite njenu funkciju - iKragujevac


Svaštara

Štitna žlezda većini žena pravi ozbiljne probleme. Na ovaj način mogu i same da provere da li je funkcija žlezde u potpunom redu. 

Pre pedeset godina je izvesni doktor Barnes otkrio je da je telesna temperatura indikator aktivnosti buđenja. Posebno je istakao vaznost temperature tela odmah nakon buđenja. U svojoj knjizi objasnio je rad žlezde kao i razne probleme i bolesti do kojih može doći u slučaju da štitnjača ne radi kako treba. Još uveče pre spavanja spremite toplomer, temperatura na njemu mora biti 35°. Nakon što ste se probudili, odmah stavite toplomer ispod pazuha na 10 minuta. Rezultat zapišite. Taj rezultat je poznat kao ,,rana jutarnja bazalna temperatura”. Normalna temperatura je između 36.5 i 36.8. Test radite kada ste potpuno zdravi, jer zbog infektivnih bolesti i kod žena koje imaju menstruaciju, temperatura može varirati. Rezultati testa govore da je žlezda normalnoj funkciji, ako je temperatura između 36.5 i 36.8. U slučaju da je temperatura niža od 36.5, onda se radi o smanjenom radu štitnjače (hipotireoza). Imajte na umu da su depresija, nedostatak energije, umor, infekcije, hronična glavobolja, nedostatak pamćenja i koncentracije, gubitak kose simptomi smanjenog rada štitnjače. Ako je temperatura viša od 36.8, radi se o ubrzanom radu štitnjače (hipertireoza) ili nekoj infekciji u telu.
Preporučuju se da se ovaj test radi tri dana za redom ukoliko želite ispravne rezultate ispita. U slučaju da vam je temperatura iznad ili ispod granica normale, obratite se svom lekaru. Za dobar rad štitne žlezde veoma su važni život bez stresa, selen, vitamin A, kortizol, magnezijum i vitamin B.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu