NEOBIČNE ZGRADE U KRAGUJEVCU: Pored šljive "niklo" grožđe (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

U poslednje vreme nove zgrade, naročito one u Erdogliji, dobile su nazive zahvaljujući raznobojnim fasadama.

Najnovija zgrada u ovom naselju izazvala je naročitu pažnju građana zbog svoje neobične fasade.

Još tokom gradnje mnogi su zapazili grane koje su se pružale u svim pravcima na spoljnim zidovima zgrade, ali nisu pridavali važnosti tome misleći da će kada sve bude završeno i one biti uklonjene. Ispostavilo se, međutim, da su te iste grane deo umetničke vizije i da je projektant, da li zbog nostalgije za rodnim krajem ili ko zna zbog čega, osmislio da čitava fasada bude obavijena zelenim granama na kojima su oslikani plodovi vinove loze.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac