SRAMOTA: Da li se ovako baca smeće? (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Nekulturni stanari jedne zgrade na Aerodromu bacaju smeće kroz prozor. Pored smeća bacaju i mrvice, prosipaju vodu kroz prozor.

 Problem sa bacanjem otpada kroz prozor je pre svega problem vaspitanja, ali ga je teško rešiti bez kaznenih metoda nadležnih.
Sličan problem je u svim gradskim sredinama, a stanari se protiv nekulturnih komšija bore na razne načine.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac