Bahato parkiranje taksiste u ulici Jovana Ristića (FOTO) - iKragujevac


Sreski špijun

Žitelji ulice Jovana Ristića već neko vreme imaju problema sa kretanjem pešaka, uglavnom zbog nepropisno parkiranih vozila.

Najnoviji primer je slika koju nam je poslao sreski špijun, a koja je nastala upravo u ovoj kragujevačkoj ulici.

Vozač taksi vozila je parkirao na mestu gde je autobusko stajalište, a zaustavljanje i parkiranje zabranjeno saobraćajnim znakom, čime je prekršio propis i onemogućio kretanje pešaka trotoarom u ulici pojačanog saobraćaja.

Da li je vozač taksi vozila žurio u obližnju kladionicu ili je povod za neporpisno parkiranje nešto drugo, uglavnom, stanovnicima ove ulice nije prošao nezapaženo.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac