Spasimo Bubanj Jezero [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

Naš revnosni Kragujevčanin / Sreski Špijun nam šalje neverovatne slike i video materijal gradskog blaga u Kragujevcu, Bubanj Jezero!

Jezero Bubanj je akumulacija koja se nalazi u okviru gradske zone grada Kragujevca, bukvalno na nekih 300 do 400 metara od centra grada.

Nastalo je na prostoru nekadašnjeg iskopa gline, koji je potopljen vodom sa izvora Bubanj, pa je tako i dobilo ime.

Prosečna dubina je oko 1 metra, a površina jezera je nešto malo veća od 3 hektara.

Postalo je pravo mesto za odmor i rekreaciju svim meštanima i posetiocima grada Kragujevca. Naše pravo gradsko blago! Apelujemo na nadležne da naprave adekvatan plan njegove revitalizacije jer Bubanj Jezero ima potencijala za razvoj sportskog ribolova, ekološku edukaciju, ali i mogućnost izgradnje dodatnih sportsko-rekreativnih i zabavnih sadržaja kojih sada nažalost nema.

{youtube}HbOC8V0G110{/youtube}
{jathumbnail off}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac