Krstovdanski vašar u Kragujevcu [FOTO] - iKragujevac


Sreski špijun

Krstovdanski vašar je juče u Kragujevcu okupio brojne prodavce ne samo iz Šumadije već i iz drugih delova Srbije, zbog čega su četiri gradske ulice u centru grada bile krcate. Zbog prevelike gužve bilo je teško proći kroz centar grada.

Polovna i nova garderoba, šaren nakit, nameštaj i šerpe, raznovrsni slatkiši, knjige od 50 do 500 dinara predstavljaju ponudu još jednog vašara koji se održao u Kragujevcu. Prodavci su čak kao improvizaciju tezge iskoristili „Amidžin” konak gde su duž cele ograde postavljali šarene zavese, a pored ograde bila je izložena "tehnika" koja više liči za reciklažu nego za prodaju. Ukoliko se ne pronađe odgovarajuća lokacija za ovaj i slične događaje, Kragujevac će više ličiti na primitivnu palanku nego na evropsku metropolu. Pogledajte fotografije: 

{jathumbnail off}

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu

SRESKI ŠPIJUN / BEN AKIBA

Aleksa Žunić - Sreski špijun je lik iz drame "Sumnjivo lice" našeg poznatog komediografa koji je osim pod svojim imenom, pisao i pod pseudonimom „Ben Akiba“. Aleksa u pomenutoj komediji deli svoju vizit kartu na kojoj piše da je špijun i dok se Kapetan čudi tom činu objašnjava mu "Dok je krio, ništa nije mogao da dozna, a sad mu svi jedni protiv drugih kazuju".

Osnovna ideja ove rubrike na iKragujevac portalu je da to bude mesto gde će čitaoci dostavljati informacije Sreskom špijunu, odnosno nama a mi ćemo ih bez cenzure objavljivati. Imajući u vidu škakljivost teme i moć onih kojima te informacije neće biti po volji, Nušić će do daljnjeg biti “Ben Akiba”. Jedna fotografija, jedan video prilog, jedan komentar ne može promeniti svet ali može naš mali mikrokosmos koji nas okružuje. Šaljite nam priloge a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Sloboda, Jednakost, Kragujevac