FK Radnički 1923 ostvario istorijski uspeh pred 10000 duša plasmanom u polufinale Kupa Srbije - iKragujevac


Sport

Fudbaleri FK Radnički 1923 iz Kragujevca zabeležili su istorijski trenutak plasmanom u polufinale Kupa Srbije nakon pobede nad ekipom Novog Pazara rezultatom 3:1 na stadionu "Čika Dača". Ovaj trijumf pred 10,000 oduševljenih navijača predstavlja ne samo sportski uspeh, već i dokaz neumornog rada i posvećenosti tima.

Utakmica je bila ispunjena uzbuđenjem od samog početka, s obe ekipe koje su pokazale izuzetnu motivaciju da ostvare pobedu. Nakon nekoliko propuštenih prilika, fudbaleri Radničkog su preuzeli kontrolu nad mečom u 31. minutu, kada je Bevis postigao prvi gol nakon slobodnog udarca, dovodeći svoj tim u vođstvo. Samo tri minuta kasnije, Vidosavljević je sigurno realizovao penal, povećavajući prednost Radničkog na 2:0.

Iako je ekipa Novog Pazara uspela da smanji prednost domaćina u 74. minutu golom Srećkovića, Radnički nije dozvolio iznenađenje i konačno je potvrdio svoju pobedu golom Ortiza u poslednjim trenucima utakmice.

Ovaj trijumf ima poseban značaj jer je Radnički 1923 prvi put u svojoj istoriji uspeo da se plasira u polufinale nacionalnog Kupa. Iako je ekipa Novog Pazara imala uspešne nastupe protiv Radničkog u prvenstvu, Kragujevčani su ovoga puta dominirali na terenu i zasluženo ostvarili plasman dalje.

Posebno treba istaći podršku koju su fudbaleri Radničkog imali tokom meča, sa tribina na kojima se okupilo najveće broj gledalaca u ovoj sezoni. Ova podrška bila je dodatni motiv za igrače da pruže svoj maksimum i ostvare istorijski uspeh.

Žreb za polufinale Kupa Srbije zakazan je za 16. april, a pre toga, Radnički će se suočiti sa ekipom Voždovca u poslednjem kolu Super lige. Ovaj uspeh dodatno podstiče ambicije kluba i navijača, otvarajući put ka još većim dostignućima u budućnosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu