STEVOVIĆ: Snažnija podrška gradskom fudbalskom savezu i amaterskom fudbalu - iKragujevac


Sport

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport posetio je Fudbalski klub Hajduk iz Jovanovca, čestitao na osvojenom trofeju Kupa grada i sa upravom kluba razgovarao o nastavku saradnje i podršci koju će grad nastaviti u cilju osnaživanja amaterskih fudbalskih klubova jer u njima je snaga lokalne zajednice da se na zdrav način razvija sport i privuku mladi.

 

Ponosan sam što sam u svom reizbornom mandatu prvo posetio klub amaterskog fudbala Hajduk iz Jovanovca i to sa dobrim razlogom. Prvo da im čestitam na osvojenom trofeju Kupa grada Kragujevca kojim pokazuju svoju nameru da budu jači i bolji, uručim simbolično sportsku opremu a zatim sa upravom kluba razgovaram o nastavku saradnje. Iz budžeta grada Kragujevca, za Fudbalski savez Grada Kragujevac ove godine je izdvojeno osam miliona dinara i sa tim sredstvima ćemo pružiti vetar u leđa i Savezu za bolji rad sa klubovima i sve ono što prati jedan amaterski sport, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća. Stevović je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja omladinske škole kluba jer direktno radi na razvijanju fudbala i sporta a time realizuje ono što je politika grada kada je sport u pitanju a što je u interesu i mladih i zajednice. Stevović je čestitao na uspehu, na otvaranju škole i najavio dalju podršku i saradnju sa klubovima sve tri gradske lige više nego u prošloj godini.

 

U okviru programa ulaganja u amaterski fudbal i sport, grad je prošle godine donirao sredstva za arteski bunar radi održavanja terena u ovom naselju i danas teren ima sasvim drugačije lice. To potvrđuje i činjenica da će krajem meseca Hajduk na svom terenu dočekati fudbalere Morave iz Velike Plane.

Podrška Gradske uprave i sektora sporta je kontinuirana i neizostavna ne samo kroz kroz opremu, donacije već i čestitke za uspehe naših fudbalera, a to svakom od nas znači. Besprekorna saradnja je rezultirala našim uspesima u ovoj sezoni, kazao je Vladimir Vuletović, sportski direktor FK Hajduk koji je s ponosom istakao da je ova generacija jedina u istoriji kluba osvojila Kup grada. Sada imamo priliku da igramo sa mnogo jačim klubovima i da ih dočekamo na našem terenu. Bez nekog opterećenja i pritiska već samo radom, trudom i entuzijazmom svake godine prelazimo u rang više, kazao je Vuletović. Otvaranjem omladinske škole stvaramo zdravu bazu, kako bismo igrače za prvi tim uzimali iz naših kadetskih i omladinskih selekcija. Za sada je 17 polaznika od kojih je veći broj iz gradskih škola, kazao je on a o planovima za dalje kaže da će raditi na promociji omladinske škole u susednim, prigradskim i seoskim školama kako bi privukli što više dece i mladih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu