FK Radnički 1923: Najveće prolećno iznenađenje Superlige danas izgra protiv Crvene Zvezde! - iKragujevac


Sport

FK Radnički 1923 iz Kragujevca trenutno je ekipa sezone u srpskoj Superligi! Domaći tim je u sjajnoj formi, osvojivši neverovatnih sedam uzastopnih pobeda u ligi, od čega šest u toku trenutne prolećne runde.

Pod vodstvom trenera Feđe Dudića, "Crveni đavoli" su stvorili tvrđavu u odbrani, nisu primili gol na poslednja četiri meča, i sigurno če se protiv Crvene zvezde na Marakani boriti za pobedu. Ovo je za Radnički idealna prilika da pokažu formu protiv velikana srpskog fudbala.

Dudićev tim ima impresivnu vatrenu moć. Vodi ih napadač Džefri Šindu-Čarls, koji je prethodno otišao u Kinu, ali i dalje ima šest golova u Superligi, isto kao i Milutin Vidosavljević, Kilijan Bevis i Milan Vidakov. Uz njih su tu i Vajdi Sali i Luka Zorić, koji su takođe konstantna opasnost po protivničke mreže.

Radnički je tokom zime pojačao napad i Dilan Ortiz je još jedan igrač od koga se očekuje puno toga. Bevis i Sali su uz golove upisali i po pet asistencija, igrajući najbolji fudbal u karijeri.

Kragujevčani trenutno zauzimaju čvrsto 4. mesto na tabeli sa 41 bodom, i iza sebe su ostavili tradicionalne favoritove kao što su Čukarički, Vojvodina i Novi Pazar.

Trener Dudić je svestan promena koje su se desile kod Crvene zvezde od njihovog poslednjeg susreta, ali veruje da je njegov tim fizički i taktički spremniji da im se suprotstavi.

"Mi smo već pobednici", izjavio je Dudić na konferenciji za medije, ističući činjenicu da će Radnički imati veliku podršku navijača na Marakani i da ih Zvezda shvata kao ozbiljnog protivnika.

Zvezda će protiv Radničkog imati jedan od najtežih ispita ove sezone, a možda i najteži do kraja prvenstva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu