"Đavoli" posle Pionira pali i u Ljubljani - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca poraženi su u Ljubljani od Olimpije sa 81:75, a pobede su zabeležile Cedevita i Igokea. Hrvatski predstavnik je pobedio Budućnost sa 84:75, dok je Igokea savladala Široki sa 89:73 u 14. kolu ABA lige.

Najefikasniji igrač u ljubljanskom okršaju bio je Jaka Blažić sa 34 poena, dok je Aron Bejns imao "dabl-dabl" učinak od 16 poena i 13 skokova.

U ekipi Radničkog najbolji je bio Ratko Varda sa 20 poena i pet skokova, dok je Teriko Vajt dodao 12 koševa.

Olimpija je tako vezala četvrtu uzastopnu pobedu u ligi, a Radničkom je ovo drugi uzastopni poraz.

Slovenačka ekipa je ovim trijumfom izbila na peto mesto sa skorom od osam pobeda i šest poraza, dok je Radnički sada sedmi sa učinkom od sedam pobeda i isto toliko poraza.

Cedevita je protiv Budućnosti prelomila u poslednjoj četvrtini, a razliku su doneli raspoloženi Rajt sa 24 poena i Šuput koji je zabeležio dva manje. Cedevita je treća sa skorom 9/5 koji ima i drugoplasirana Crvena zvezda, sa drastično boljom razlikom u poenima.

I Igokea je iskoristila prednost domaćeg terena protiv Širokog - na kraju je bilo 89:73, a svi igrači su raspodelili minutažu, a poene nije samo Bocka. Najefikasniji je bio Jorović sa 19 poena, a u timu Širokog nije se istakao Planinić jer je prebrzo napravio lične greške, pa su tim predvodili Šutalo i najefikasniji Peršić sa 18 poena na kontu.

Igokea je prva sa 12 pobeda i dva poraza, Široki i Solnok dele začelje sa po samo četiri pobede.

Skoplje je zadržalo lepu poziciju na tabeli posle pobede nad Cibonom od 82:76.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu