Lalatović obezbedio opstanak, samo čeka da mu to i zvanično kažu - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca praktično su obezbedili opstanak u Superligi Srbije, pošto su u prvoj utakmici baraža protiv Železničara iz Pančeva slavili u gostima rezultatom 3:1.



Meč se doduše, igrao u Smederevu, jer teren popularne "dizelke" ne ispunjava adekvatne uslove, a još na poluvremenu je bilo jasno da je Radnički nadmoćniji tim.

Vojo Ubiparip je bio heroj Kragujevčana sa dva gola, u 20. i 29. minutu, dok je Piščević u 61. povisio na 3:0. Gledao se taj gol u VAR sobi, sumnjalo se na ofsajd, da bi zatim usledilo veliko slavlje Radničkog.

Konačan rezultat postavio je Petar Gigić u 79. minutu, iz penala koji je skrivio Aleksandar Varjačić. Imao je i Železničar nekoliko prilika i pored tog gola. U dve-tri situacije je odlično odreagovao mladi golman Lukić, dok je domaćin u drugom poluvremenu pogodio i stativu.

Ukoliko uzmemo u obzir to da se u ovom baražu računaju golovi u gostima, kao i očiglednu razliku u kvalitetu, revanš u Kragujevcu u nedelju popodne biće samo čista formalnost.

Podsetimo, Lalatović je Radnički preuzeo na polusezoni, i to kada je tim iz Kragujevca bio na poslednjem mestu.

- Radnički nije igrao toliko loše, koliko nije imao sreće. Igrači moraju da shvate jednu stvar: ne igram ja, igraju oni, a ja ću dati sve od sebe na svakoj utakmici jer ne bih ni ja voleo da ispadnemo iz lige. Mnogi su me zvali i pitali da li sam normalan što ulazim u sve ovo, ali osetio sam potrebu da treba da prihvatim i da zajedno svi ostvarimo ono što je za mnoge možda nemoguće - rekao je tada Lalatović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu