Lazar Koprivica novi adut Kragujevčana za predstojeću sezonu - iKragujevac


Sport

Nakon dolaska Kubanca Rikarda Kalva i mladog Jovana Vukmirovića, Radnički je ugovorio saradnju i sa primačem servisa Lazarom Koprivicom (29), koji je prethodne dve sezone nosio dres beogradskog Partizana.

Koprivica je igrački stasao u Crvenoj zvezdi, gde je imao priliku da sarađuje sa sadašnjim trenerom Radničkog Draganom Kobiljskim, koji je ujedno i najzaslužniji za njegov dolazak u srce Šumadije.

Jedan je od najtrofejnijih igrača u istoriji beogradskog kluba sa čak jedanaest osvojenih trofeja, od toga četiri titule prvaka države, isto toliko puta je osvajao i Super kup Srbije, dok u Kupu Srbije ima jedan trofej manje.

Po rastanku sa „crveno-belima“, Koprivica je odlučio da se oproba u inostranstvu. Igrao je u Francuskoj, Rumuniji, Grčkoj, Italiji i na Kipru, da bi se pre dve godine vratio u Srbiju, i to u redove beogradskog Partizana. Već u prvoj sezoni Koprivica je sa „crno-belima“ dogurao do same završnice Kupa Srbije, dok je u prošloj igrao finale plej-ofa.

Pored zavidnih klupskih uspeha, Koprivica je beležio značajne rezultate i sa mlađim reprezentativnim selekcijama naše zemlje. Sa juniorskom reprezentacijom ima evropsku i svetsku bronzu, dok je sa selekcijom do 23 godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2013. godine. Nastupao je i za seniorsku B reprezentaciju Srbije na Evropskim igrama u Bakuu 2015. godine.

Igrač takvog kalibra predstavljaće bez svake sumnje ogromno pojačanje za kragujevački tim, kome je bio neophodan jedan iskusniji igrač na toj vrlo osetljivoj poziciji primača servisa.

Jako smo srećni što smo uspeli da privolimo jednog tako kvalitetnog igrača kao što je Lazar Koprivica u naše redove. To je igrač koji ima zavidno iskustvo za našu ligu, a igrao je i izvan granica Srbije. Od njega očekujemo da bude lider mlađim igračima na toj poziciji primača servisa i da nam pomogne u ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva u predstojećoj sezoni, prokomentarisao je dolazak najnovijeg pojačanja sportski direktor Radničkog Vladimir Jekić.

Sam Koprivica ističe da mu je izuzetno drago što će u narednoj sezoni biti deo jednog dobro organizovanog kluba sa jasnom vizijom i ozbiljnim takmičarskim pretenzijama.

Radnički je klub sa bogatom tradicijom i dobrom organizacijom, koji je poslednjih godina u velikom usponu. Drago mi je što su ljudi iz kluba upravo u meni prepoznali igrača koji može doprineti realizaciji postavljenih takmičarskih ciljeva. Mislim da se ekipa lepo popunjava na svim pozicijama, da je tu dosta mladih i izuzetno perspektivnih igrača i uveren sam da uz kvalitetan rad na treninzima i dobru atmosferu možemo očekivati odlične rezultate, poručio je Koprivica, koji je stavio paraf na jednogodišnju saradnju sa Šumadincima.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu