Novi okršaj sa Novosađanima - iKragujevac


Sport

Poslednji meč ligaškog dela takmičenja u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaši kragujevačkog Radničkog odigraće u subotu od 18 časova, u novosadskoj dvorani „SPENS“, protiv aktuelnog prvaka države i lidera na tabeli, ekipe Vojvodine NS seme.

Biće to četvrti duel Kragujevčana i Novosađana ove sezone. Šumadinci imaju bolji međusobni skor, s obzirom da su slavili u dva navrata, poslednji put pre nedelju dana u revanš meču polufinala Kupa Srbije, kada su pobedom od maksimalnih 3:0 u setovima izbacili popularne „lale“ iz najmasovnijeg klupskog takmičenja.

Kako se sezona bliži svom vrhuncu, tako i odbojkaši Radničkog podižu formu. Kragujevčani su napravili niz od tri uzastopna trijumfa u prvenstvu i skočili na treću poziciju superligaške tabele.

Poslednja „žrtva“ izabranika Dragana Kobiljskog bila je kraljevačka Ribnica, koja je u „SBB Jezeru“ „počišćena“ sa maksimalnih 3:0 u setovima. Ova ubedljiva pobeda Šumadinaca dobija na težini ako se uzme u obzir da će im upravo popularni „musketari“ biti rival u finalnom meču Kupa Srbije, koji je na programu 14. marta u Vrnjačkoj Banji.

Uspon forme i dobri rezultati u poslednje vreme daju razloga za optimizam odbojkašima Radničkog uoči gostovanja u Novom Sadu. Novosađani su još pre dve nedelje osigurali prvu poziciju na tabeli pred nastupajući plej-of, ali su ih poraz u „SBB Jezeru“ i eliminacija iz Kupa Srbije ozbiljno uzdrmali.

Na kraju su se kola slomila na treneru Siniši Gavrančiću, sa kojim je raskinuta saradnja, a brigu u prvom timu preuzeo je doskorašnji sportski direktor Novosađana i legenda srpske odbojke Slobodan Boškan.

Sigurno je da Kragujevčane u subotu uveče čeka silno motivisan protivnik, željan osvete za eliminaciju iz Kupa Srbije, ali je ekipa Dragana Kobiljskog dovoljno iskusna i kvalitetna da se uspešno uhvati u koštac sa još jednim izazovom.

Vojvodina je odlična ekipa sa dosta iskusnih igrača. Igrati protiv njih uvek je teško, ali u isto vreme i uzbudljivo. Mi smo u seriji pobeda, atmosfera u svlačionici je sjajna i svi smo spremni da pružimo svoj maksimum kako bismo došli do još jedne pobede, koja bi nam dosta značila za nastavak sezone, ističe Musa Kone, mladi primač servisa iz Malija, koji je za vrlo kratko vreme od svog dolaska u Radnički postao izuzetno važan šraf u mašineriji kragujevačkog tima.

Bez obzira na ishod duela u Novom Sadu, već sada je jasno da će Kragujevčani ligaški deo takmičenja završiti među prve četiri ekipe na tabeli, što im ujedno donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej-ofa.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu