Šumadinci napadaju Ćuka i drugove - iKragujevac


Sport

Posle pobede u derbiju sa Šapcem, vaterpoliste Radničkog, u subotu od 19.45 časova, na bazenu 11. april, očekuje gostovanje još jednom konkurentu za titulu, silno pojačanoj ekipi Novog Beograda, predvođenoj Milošem Ćukom, u meču drugog kola Super lige Srbije.

Kragujevčani su loše startovali na otvaranju sezone u Šapcu, gubili sa 5:0, ali su se ubrzo vratili u igru i na kraju upisali vredne bodove na gostovanju jednom od najvećih rivala u proteklih par sezona – 14:13.

- Loše smo otvorili utakmicu, ne tražim alibi, ali sigurno je uticaja na to imala duga pauza od šest i po meseci bez zvaničnih utakmica, kao i susret u novim okolnostima, bez prisustva publike, što je jako neobično za ove dve ekipe koje svoje mečeve igraju pred punim tribinama. Loše smo ušli u meč, a Šapčani su se bolje snašli i to iskoristili. Međutim, pokazali smo karakter i vratili se posle 0:5 i to je, uz pobedu, jedina svetla tačka – smatra Filip Janković, kapiten Radničkog.
U pauzi između dve utakmice, Kragujevčani su pokušali da isprave greške iz prve četvrtine meča sa Šapcem, pa sada žele da uz bolju partiju dođu do pobede i protiv Novobeograđana, u čijem taboru su i igrači koji su sa Radničkim 2013. godine osvojili Kup Evrope, Đorđe Filipović i Vojislav Čupić, kao i centar juniorske reprezentacije, Petar Mitrović, koji je ponikao u kragujevačkom klubu. Predsednik tima Novog Beograda je Aleksandar Šapić, a sa klupe ga predvodi još jedan naš proslavljeni reprezentativac, Vladimir Vujasinović.

- Novi Beograd se izuzetno pojačao ove sezone, doveo je nekoliko kvalitetnih igrača, olimpijskog šampiona Miloša Ćuka, reprezentativca Draška Gogova, iskusnog Marka Avramovića... U ekipi je pored mlađih igrača ostao i Dimitrije Rističević, reprezentativni golman. Biće jako teško, ali verujem u svoj tim. U ovoj utakmici mogla bi da presudi fizička sprema. Mislim da smo trenutno spremniji i uigraniji od njih i bez ikakvih skrivanja, idemo na pobedu – ističe Janković.
Kao i uoči duela sa Šapcem, trener Radničkog, Uroš Stevanović, podvukao je da nijedna ekipa trenutno nije na željenom nivou i da su svi daleko od onoga čemu streme.

- U Šapcu nisu bile odlučujuće taktičke zamisli, već su do izražaja došli individualni kvalitet pojedinaca i fizička sprema. To možemo da očekujemo i u ovom duelu, u kom, naravno, idemo na pobedu, kao i oni. Iluzorno je pričati o sastavu Novog Beograda, koji je uz Šabac, Zvezdu i nas četvrti pretendent na titulu i Kup. Doveli su praktično ceo novi tim, još uvek nisu uigrani, ali imaju taj individualni kvalitet, dok o fizičkoj spremi nisam upoznat, kao što nisam znao ni u kakvoj se formi nalazi Šabac. Sve ćemo videti u subotu, kada utakmica počne – zaključio je Stevanović.

 



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu