Oslabljeni Radnički poražen u Subotici - iKragujevac


Sport

Odbojkaši Radničkog pretrpeli su poraz na gostovanju subotičkom Spartaku u utakmici 17. kola BPŠ Super lige Srbije – 1:3 (25:18, 20:25, 24:26, 18:25).

S obzirom da ova utakmica nije imala veći rezultatski značaj, trener Radničkog Dragan Kobiljski rešio je da odmori kapitena i najboljeg poentera ekipe Vladimira Jekića, kao i primača servisa Srećka Ristića, koji već duže vreme imaju probleme sa povredama, a u želji da ih sačuva za početak mini lige.

Iako u oslabljenom sastavu, Kragujevčani su dobro ušli u meč i sigurnom igrom rešili prvi set u svoju korist (25:18).
Subotičani su uzvratili u narednoj deonici i predvođeni raspoloženim srednjim blokerom Aleksandrom Nedeljkovićem došli do izjednačenja u setovima.

U trećem setu vodila se velika borba za svaki poen, a na kraju su deblje živce u završnici imali „plavi golubovi“, koji su dobili ovu deonicu rezultatom 26:24 i došli na korak do trijumfa.
Osokoljeni raspletom u trećoj deonici, odbojkaši Spartaka su u četvrti set ušli sa velikom željom da dotuku svog rivala i ujedno mu se revanširaju za prethodni poraz u „SBB Jezeru“. To im je i pošlo za rukom, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, koja je u potpunosti neutralisala sve atake Kragujevčana.

Kvartet dvocifrenih u pobedničkom timu predvodio je Nemanja Jungić sa 18 osvojenih poena, a sledili su ga Aleksandar Veselinović sa 15, Marko Radosavljević sa 14 i Aleksandar Nedeljković sa 12 poena, od toga 7 blokom.

U odsustvu kapitena Vladimira Jekića, sav teret realizacije napada pao je na mladog Aleksu Matića, koji je sa 19 poena bio najefikasniji akter u kragujevačkoj ekipi. Dvocifren učinak imao je još samo Nemanja Stevanović sa 10 poena (5 asova), dok je novajlija Nemanja Dukić svoj debi u dresu Radničkog okončao sa 7 osvojenih poena.

Kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja, Radnički se nalazi na šestoj poziciji prvenstvene tabele i siguran je učesnik predstojeće mini lige.

Poslednju utakmicu u ovoj fazi takmičenja Kragujevčani će odigrati u subotu, 15. februara, kada će pred TV kamerama u svom „SBB Jezeru“ ugostiti ekipu Niša.
OK SPARTAK – OK RADNIČKI 3:1 (18:25, 25:20, 26:24, 25:18)
SUBOTICA
Dvorana: „Dudova šuma“
Gledalaca: 250
Sudije: S. Zotović, G. Gradinski
OK SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 3 (1 blk), Jungić 18 (1 as, 2 blk), Veselinović 15 (1 as, 1 blk), Peić (libero), Seizović, Radosavljević 14 (2 blk), Trivunić, Tumbas 9 (1 as, 1 blk), Nedeljković 12 (7 blk). Nisu igrali: Simić, Nestorović i Dulić. Trener: Igor Zakić.
OK RADNIČKI: Milutinović 9 (5 blk), Goić, Pantović (libero), Petrović 4 (2 blk), Lopar 7 (1 blk), Matić 19 (1 as, 1 blk), Dukić 7 (2 asa, 1 blk), Perović, Stevanović 10 (5 asova), Krstić. Nisu igrali: Antić, Vidović, Ristić i Jekić. Trener: Dragan Kobiljski.

 

 

 



 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu