Radnički U12 u „zlatnoj sredini“ u Dubrovniku - iKragujevac


Sport

Na izuzetno jakom, devetom Međunarodnom memorijalnom turniru „Tomo Udovičić“, u Dubrovniku, gde se u organizaciji Vaterpolo kluba „Jug“ okupilo 48 ekipa u dve uzrasne kategorije, ekipa Radničkog do 12 godina osvojila je 12. mesto.

Turnir je praktično nezvanično Evropsko prvenstvo, pošto okuplja najbolje timove iz najuspešnijih vaterpolo sila starog kontinenta: Srbije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore, Italije, Španije, Grčke, Nemačke i Turske.

Kragujevčani su na startu šampionata savladali dubrovački Cavtat, a u drugom meču grupne faze poraženi su od kotorskog Primorca koji je na kraju završio na četvrtom mestu.
Izabranici Tihomira Nikolića potom su u osmini finala poraženi od Budvanske rivijere, da bi u malom četvrtfinalu za plasman od 9. do 16. mesta napravili iznenađenje trijumfom nad ekipom Beograda. Zatim su imali prilike da se u mečevima za plasman susretnu sa Barselonetom i Romom, što je, uprkos porazima, za njih bilo ogromno iskustvo.

Na prelepom bazenu „Gruž“ tokom šest dana turnira, blizu 800 dece odigralo je 144 utakmice, a organizacija je bila na najvišem mogućem nivou.

Mali Kragujevčani imali su prilike i da pogledaju derbi meč polufinala Prvenstva Hrvatske između domaćeg Juga i splitskog Jadrana, i na delu vide neke od najboljih igrača današnjice, kao što su Ćavi Garsija, Maro Joković, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Anđelo Šetka, ali i dva odlična trenera, Vjekoslava Kobščaka i Ivana Asića...

Slobodno vreme iskoristili su za obilaske znamenitosti Dubrovnika, a najviše im se dopao Stari grad, dragulj UNESCO-a, koji okružuju zidine izgrađene u 13. veku, jedno od najočuvanijih i najfinijih utvrđenja u Evropi.

Sve u svemu bilo je ovo prelepo iskustvo za Šumadince, koji su jednodušno zaključili da bi i u narednim godinama igrali na turniru u Dubrovniku.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu