Radnički sparingovao sa Partizanom pred derbi sa Primorjem - iKragujevac


Sport

Pred izuzetno važan duel sa riječkim Primorjem, koji je na programu u subotu od 20 časova, u kragujevačkom „Parku“, vaterpolisti Radničkog sparingovali su sinoć i jutros u Kragujevcu sa beogradskim Partizanom, koga u petak očekuje „večiti derbi“ sa Crvenom zvezdom.

Kragujevčani u poslednjih sedam utakmicama ne znaju za poraz i trenutno su na drugom mestu sa samo dva boda manje od vodećeg Solarisa, ali žele da dodatno povise nivo igre pred odlučujuće mečeve sa Primorjem, Solarisom, Budvom i Vojvodinom.

- Partizan i mi imamo bitne utakmice i potrebno nam je da podignemo formu. Doduše, više nama, jer su oni u dobroj seriji, dok i mi beležimo dobre rezultate, ali igrom nismo u potpunosti zadovoljni. Predstoji nam četiri utakmice – četiri finala, u kojima ne smemo da kiksnemo. Opredelili smo se za Partizan, jer je to ekipa sa kojom možemo da ostvarimo najveći napredak u igri – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Radnički je odličnu sezonu na „Jadranu“ započeo upravo u Rijeci, gde je slavio sa 10:9, ali Primorje u ovaj duel ulazi jače za povratnika Bojana Cara i oporavljenog prvog centra Lovra Paparića. Primorjaši imaju niz od pet pobeda, koji su u prvom kolu doigravanja za viši rang zaokružili sigurnim trijumfom nad Budvom – 10:8, u kom su u par navrata bili i na „plus pet“.

- Primorje je daleko jače nego u prvoj utakmici. Plasman na tabeli nikako ne oslikava njihovu pravu snagu i mislim da su po kvalitetu jednaki Šibeniku, Budvi i nama. Na startu im se nisu sve kockice poklopile, imali su nekoliko pehova, ušli u ligu iz evropskih takmičenja, rano krenuli sa treninzima.

Međutim, posle nove godine su se kompletirali, vratio im se prvi centar, a doveli su još jedno pojačanje iz Medveščaka i daleko su ozbiljniji nego na početku sezone. Favorita nema i moramo da odigramo mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama kako bismo pobedili – zaključio je Stevanović.

Ulaz na derbi Radničkog i Primorja je besplatan, uz karte koje se mogu podići u Kafe-baru „Sonas“ (Ulica Lole Ribara), na info pultu Zatvorenog bazena Sportskog centra „Park“, kao i u kancelariji KVK Radničkog na bazenu, a prijatelj kluba, Bravo Shop, nagradiće najsrećnije.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu