Turnir "Igrajmo za 16" - iKragujevac


Sport

U Kragujevcu je juče počeo sesti kvalifikacioni turnir u malom fudbalu u okviru grupe gradovi Turnira "Igrajmo za 16 "koji se igra u čast 16 preminulih radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999 godina.

Osam ekipa podeljenih u dve grupe odmerili su svoje fudbalsko umeće uz fer i korektno ponašanje. Prve su na teren izašle ekipe „Dak drum šopa" i Vojske Srbije. Pobedu u prvom susretu odneli su igrači Vojske Srbije rezultatom 1:0. 

Prošlogodišnji finalisti ekipe OŠ „Svetozar Marković" i najmlađa ekipa na turniru „Vodojaža" odigrale su meč u kome je bilo najviše golova.

Kao i prošle godine, uspešnija je bila ekipa škole „Svetozar Marković" pobedivši sa 6:2.

Ekipa Dopisništva RTS-a bila je uspešnija od ekipe „Auto Marića", koji po prvi put učestvuju na turniru, a igrali su u autentičnoj sportskoj opremi. Svi igrači su na dresovima nosili broj 16. U ovoj uzbudljivoj utakmici RTS je pobedio rezultatom 2 :1 .

U poslednjoj utakmici Prvog kola sastali su se Sportski klub „Fitnes" i „Zastava oružje" koji su odigrali nerešenu utakmicu 3:3.

Organizatori turnira u Kragujevcu, i ove godine, su Dopisništvo RTS-a, Grad Kragujevac i Sportski centar „Mladost". Drugo kolo igraće se sledećeg vikenda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu