Košarkaši Radničkog pobedili Novi Pazar - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog 1950 upisali su svoju osamnaestu pobedu u Prvoj regionalnoj ligi Zapad, pošto su u utakmici 21. kola, odigranoj u hali "Gordana Goca Bogojević", pobedili Novi Pazar sa 114:51 (19:14, 43:13, 26:7, 26:17).

Izabranici Igora Todorovića pokazali su da ih poraz od Železničara u prošlom kolu nije preterano uzdrmao, pa su prilično lako i ubedljivo došli do dva nova boda, čime su, makar na kratko, ponovo preuzeli čelnu poziciju na tabeli.
Gosti iz Novog Pazara parirali su Kragujevčanima samo u prvih deset minuta, da bi već u drugoj četvrtini igrači Radničkog 1950 došli do više nego ubedljivog vođstva- 62:27.
Nisu domaći spuštali tempo igre i u naredna dva perioda, iako je pitanje pobednika već faktički bilo rešeno. Trener Todorović je ukazao šansu igračima sa manjom minutažom, koju su oni svojski iskoristili i doprineli ubedljivoj pobedi kragujevačkog tima 114:51.
Filip Lalović je sa 23 poena bio najefikasniji u redovima pobedničkog tima, dok je Nikola Kostić upisao poen manje. Dvocifren učinak upisali su i Miloš Tripković sa 13 i Janko Tanasijević sa 10 postignutih poena.
Nakon ove pobede Radnički 1950 ima skor 18-3 i nastavlja trku sa Ubom za prvo mesto koje vodi u viši rang takmičenja. U narednom kolu kragujevački tim očekuje gostovanje prvoj petoletki u Trsteniku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu