KMF Mašinac startovao pobedom u Kupu FSRZS - iKragujevac


Sport

Mašinac je uspešno startovao u takmičenju za Kup Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije. Na gostujućem terenu u Vrnjačkoj Banji savladan je tim Olimpa (8:3) i na najbolji način započet pohod ka odbrani pehara osvojenog prošle sezone.

Konačan rezultat je i više nego ubedljiv imajući u vidu da su domaći nakon 12 minuta igre imali prednost od dva gola razlike, pa je sve ukazivalo da nas očekuje izuzetno uzbudljiva utakmica. Tako je i bilo do sredine drugog dela, ali furioznom serijom prvoligaš je došao do rutinskog trijumfa nastavivši seriju dobrih rezultata započetu premijernim uspehom u eltinoj konkurenciji protiv niškog Kopernikusa.

Član Regionalne lige Zapad došao je u vođstvo u četvrtom minutu preko Milića, da bi na 1:1 u devetom izjednačio kapiten Kragujevčana na ovom susretu Mijatović. Na scenu je onda stupio Vujašanin koji je za samo 120 sekundi dva puta tresao mrežu golmana Nestorovića, pa je u 12. minutu na semaforu pisalo 3:1. Samo minut kasnije Aničić je svoj tim vratio u život, da bi Pajić u poslednjim trenucima prvog poluvremena doneo izjednačenje.

Sve do 28. minuta vladala je potpuna neizvesnost, a već u 32. sve je bilo rešeno. Naime, u tom rasponu “mašinci” postižu četiri gola i otklanjaju sve nedoumice oko putnika u narednu rundu takmičenja. Golove su redom postizali Nikolić, Matović, Aničić i Pajić. Konačan rezultat dvoboja postavio je svojim trećim golom Aničić dva minuta pre poslednjeg zvižduka sudije Pajovića iz Čačka.

Kragujevčani neće imati previše vremena za uživanje s obzirom ih već u petak očekuje novo iskušenje. U okviru sedmog kola Prve futsal lige Mašinac će gostovati ekipi Deusa u Sremskoj Mitrovici, jednom od pretendenata za najviši plasman.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu