"Mašinci" overili prvoligašku pobedu - iKragujevac


Sport

U šestom pokušaju Mašinac je stigao do premijernog trijumfa u prvoligaškoj konkurenciji. Nakon osvojenog boda u prethodnih pet mečeva Kragujevčani su žrtvu našli u ekipi niškog Kopernikusa i ispisali nove stranice istorije sedmogodišnjeg postojanja.

Ostvarena pobeda ima ogroman značaj, jer pored toga što je istorijska, ubeležena je protiv jednog od direktnih konkurenata za opstanak u eiltnom društvu. Iako smo tek na polovini jesenjeg dela sezone upisani bodovi mogu doneti dosta pozitivnog u redove “mašinaca” pre svega što su sasvim solidne predstave protiv bolje rangiranih ekipa u prethodnim kolima konačno nagrađene, ali i nadu da će samopouzdanje ekipe naglo porasti pred nastavak takmičenja.

Do konačnog uspeha Mašinac je došao posle izuzetno uzbudljive utakmice čiji početak nije bio obećavajući. Već u četvrtom minutu Nišlije su povele preko Đorđevića što nije omelo domaće da krenu odlučnije ka protivničkom golu i ubrzo preokrenu rezultat. Najbolji strelac “plavih” Mališa Cvetković uspeo je dva puta da matira golmana gostiju, u 9. i 15. minutu, da bi Aksentijević u 17. još jednom obradovao svoje navijače. Ipak, do odlaska na odmor neizvesnost u meč vratio je Miljković pogotkom dva minuta pre pauze.

Drugi deo susreta otvorio je Cvetković upisavši se u 25. minutu po treći put u listu strelaca. Međutim, onda sledi šok za Kragujevčane i u roku od samo tri minuta gosti vraćaju stvari na početak. Na 4:3 smanjio je Nazifi u 30. minutu, a izjednačenje Koperikusu donosi Stanković dva minuta kasnije. Nova uzbuđenja viđena su već u sledećem napadu, a promenu rezultata omogućio je Matović koji je doveo Mašinac u novu prednost. Priliku da stavi tačku na ovaj duel imao je Cvetković i nije je iskoristio pošto je bio neprecizan iz kaznenog udarca sa devet metara, ali to je pošlo za rukom Aksentijeviću koji je u poslednjim trenucima susreta postavio konačnih 6:4.

Mrlja na ovaj dvoboj bačena je po njegovom završetku kada je došlo do sukoba između igrača dva tabora, a najveće sankcije dobili su Antić iz redova Mašinca i prvotimac Kopernikusa Stojanović koji su zaradili crvene kartone.

Zbog obaveza nacionalnog tima narednog vikenda neće biti prvenstvenih okršaja, ali su na programu mečevi prvog kola Kupa Fudbalskog saveza Regiona Zapadne Srbije. S toga će Mašinac imati novih obaveza, a prvi rival na putu ka odbrani pehara osvojenog prošle godine biće sastav Olimpa iz Vranjačke Banje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu