Nema više odugovlačenja kod servisa! - iKragujevac


Sport

Udruženje profesionalnih tenisera (ATP) omogućilo je sudijama da lakše opomenu i kazne igrače kojima treba mnogo više vremena od dozvoljenog da se pripreme za servis.

Mnogi teniseri prilikom servisa koriste više vremena od dozvoljenih 25 sekundi. Neki dugo udaraju lopticom o tlo pre prvog servisa, neki popravljaju opremu, a nekima treba dugo da izaberu dve loptice kojima će servirati u poenu.

Zbog toga su čelnici ATP odlučili da sudije već na prvim turnirima u godini, Dohi i Brizbejnu, počnu ozbiljno da primenjuju pravila kako bi sprečili duge pauze između servisa i poena.

"To je u stvari isto, staro pravilo od 25 sekundi. Samo smo dali sudijama mogućnost da primene pravilo. Tokom prve nedelje na turnirima pomagali smo i savetovali tenisere, govoreći im da moraju da ubrzaju pripreme, ali smo ih upozorili da će biti kažnjeni ako prekrše to pravilo", rekao je jedan od čelnika ATP Tomas Karlberg.

Na turniru u Dohi do petka, sudije su 36 puta opomenule i kaznile tenisere zbog kršenja pravila, a mnogo puta to se dogodilo i na turniru u Brizbejnu.

Čelnici ATP kažu da su se navijači često bunili zbog duge pauze između servisa, što je nekim teniserima postala navika.

 

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu