Đoković startuje u Abu Dabiju - iKragujevac


Sport

Novak Đoković danas u podne počinje sezonu u Abu Dabiju protiv Davida Ferera. U drugom polufinalu Janko protiv Rafine zamene, Nikolasa Almagra.

Novak ima velike ambicije u 2013. kako i priliči kralju, ali koncentrisaće se na Gren slemove.

"Na pravi način sam završio sezonu, pobedom u Londonu, mislim da mogu da nastavim u istom stilu. Cilj se zna, osvojiti svaki Gren slem na kome igram", rekao je Novak novinarima u Emiratima.

On je dodao da je poseban motiv Rolan Garos, jedini veliki turnir koji nije osvojio.

Danas će u podne imati priliku da proveri rad iz predsezone u meču protiv Davida Ferera. Španac je juče savladao Berdiha maksimalnim rezultatom, biće dobar test.

Zanimljivo da su njih dvojica igrali i prošle godine na ovoj egzibiciji, dobio je Novak u dva seta. Đoković je dobio Ferera u 10 od 15 mečeva, prošle godine je iako je Španac bio sjajan, na Australijan i US Openu slavio Novak, a Srbin je trijumfovao i u Majamiju.

Meč počinje oko podne, nakon toga na teren će Janko i Nikolas Almagro. Španac je uskočio kao zamena za bolesnog Nadala, prvi put, baš kao i Tipsarević igra u Abu Dabiju.

Janko je preslišao juče Mareja, u ovaj duel ipak ulazi kao blagi favorit, iako je Almagro već par godina oko desetog mesta na svetu. Španac je pravi majstor šljake na kojoj je osvojio sve titule do sada, jedini put su igrali baš na šljaci, u Parizu ove godine kada je Almagro lako savladao našeg tenisera u osmini finala.

Ipak, na bržim podlogama Tipsarević je imao bolje rezultate u 2012. i nada se finalu sa Novakom.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu