Aleksandar Đokić novi trener KMF Mašinac - iKragujevac


Sport

Aleksandar Đokić, nekadasnji predvodnik Ekonomca, aktuelnog sprskog šampiona u futsalu, imenovan je za novog trenera KMF Mašinac.

Drugi kragujevački tim u sve popularnijem sportu na ovim prostorima, napravio je tako prvi veći korak ka uspostavljanu bolje organizacije i napretka kluba. Nakon prošlogodisnjeg neuspeha, kada je zauzuto peto mesto u takmičenju Druge lige, kao cilj za predstojeću sezonu postavljen je ulazak u srpsku futsalsku elitu. Shodno tome i ne čudi angažovanje iskuskog trenera, koji će se, kako se u klubu nadaju, pokazati kao pravo rešenje.

Novi strateg ambicioznog drugoligaša rođen je 1974. godine u Ivanjici. Fudbalsku kaijeru gradio je u Javoru, Goliji, Slaviji i kragujevačkoj Šumadiji, dok je svoje futsalske veštine prikazivao u Požegi, Koloradu iz Gornjeg Milanovca i Ekonomcu, gde je obavljao i posao tim-menadžera.

Kao trener-igrač KMF Ekonomac, postavio je temelje organizovanog kluba i za kratko vreme izborio plasman iz Treće u Prvu ligu. Isti zadatak čekao ga je u Požegi. Tamošnji tim je od ekipe koja se borila za opstanak lansirao na prvo mesto, a sličan uspeh ostvario je i u Novom Pazaru.

Afirmisao je mnoge futsal igrače, među kojima su Dušan Bojović Britva, Vladan Vesić, Miodrag Aksentijević, Vladimir Lazić, sadašnji prvotimci KMF Ekonomac i reprezentativci Srbije

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu