Brutalni napad na izbornu komisiju – Zaustavimo brutalnost, branimo demokratiju! - iKragujevac


Politika
Kragujevac - Mirni tok izbora na biračkom mestu 31 danas u 14 časova poremećen je gnusnim nasiljem nad tročlanom izbornom komisijom. Dok su predstavnici opozicije i pozicije, izvršavajući svoju ustavnu dužnost, krenuli na teren da omoguće glasanje po proceduri van biračkog mesta, napali su ih NN počionici, odnosno po saznanjima redakcije iKragujevac kandidati za odbornike sa liste Ujedinjeni protiv nasilja. Verbalni napad prerasao je u fizičke pretnje i onemogućavanje izvođenja biračkog procesa.


Ovaj šokantan incident mora nas sve probuditi! Napad na izbornu komisiju nije samo akt nasilja nad pojedincima, već direktan udar na srž demokratije - pošteno i slobodno izražavanje građanske volje. Ovakvo varvarstvo nema mesta u društvu koje teži napretku, pravu i pravdi.

Zastrašivanje i nasilje nikada ne smeju biti sredstva političke borbe. Oni koji pribegavaju ovakvim metodama ne samo da krše zakon, već i otvoreno preziru temeljne demokratske vrednosti. Stoga pozivamo sve relevantne organe:

• Pronađite i kaznite počinitelje! Pravda mora biti brza i neizbežna. Oni koji su pokušali da uguše glas naroda moraju da odgovaraju za svoja dela.
• Zaštitite izbore! Bezbednost biračkih mesta i svih učesnika u izbornom procesu mora biti najviši prioritet. Ne smemo dozvoliti da zastrašivanje i nasilje odluče o ishodu izbora.
• Branite demokratiju! Glas svakog građanina mora biti pošteno i slobodno izražen. Ovaj incident je stari podsetnik da demokratija nije data na dar, već je nešto što moramo svakodnevno braniti.

Naime, advokat Radivoje Kastratović sa liste Ujedinjeni protiv nasilja kao i aktivistkinja iste odborničke liste Sanja Vranješević. su snimali a onda i napali članove Gradske izborne komisije Milana Đurđevića iz koalicije za mir I toleranciju, Marka Glošovića iz Srpske napredne stranke I Nevenu Kovačević iz 300 Kragujevčana.

Da su imenovani članovi Gradske izborne komisije radili po rešenju koji su dobili I da su radili težak I zahtevan posao, a to je namera da obiđu nepokretna lica koji žele da glasaju, pokazuje i dokazuje rešenje koje je naša redakcija dobila na uvid.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu