Još jedna godina neispunjenih obećanja - iKragujevac


Politika

Za saobraćajni kolaps i gužve u Kragujevcu, kriva je isključivo aktuelna gradska vlast, kažu u građanskom pokretu „Kragujevačka priča”.

- Svedoci smo u ovim prazničnim danima kakav je saobraćajni kolaps u gradu. Od 5 kružnih tokova, najavljenih još pre 4 godine, aktuelna vlast u Kragujevcu nije započela ni jedan, objašnjava Boris Kovačević.

Prema njegovim rečima, od kada je na vlast došao SNS u Kragujevac, nije izgrađena ni jedna velika saobraćajnica, a o obilaznicama, bilo južnoj ili severnoj, koje bi rasteretile nepodnošljive gužve u gradu i da ne govorimo.

- Kinezi, pametan grad, rekonstrukcije dvorane „Šumadija” i „Pionir”, kao i rešavanje prostora FILUM-a, samo su neki od davno najavljenih, a nikad započetih investicija i projekata, dodaje Kovačević.

Prema njegovom mišljenju, ono što ipak ovu godinu razlikuje od ostalih, jeste predizborni budžet u visini od nerealnih 10 milijardi dinara.

- Gradska vlast na ovaj način želi da se još više dugoročno zaduži u ime građana Kragujevca, u pokušaju da predizbornim budžetom zamaskiraju svoj nerad u prethodne 4 godine i zadrže svoje pozicije i privilegije, kaže Kovačević.

U građanskom pokretu „Kragujevačka priča”, kažu da su sigurni da Kragujevčani neće nasesti na ovakve prevare i dodatna poniženja.

- Pozivam ih da višegodišnje akumulirano nezadovoljstvo izraze u narednim danima svojim angažovanjem i udruženi sa svojim sugrađanima na dan izbora, surovo kazne sve oni koji mislili da mogu da se poigravaju sa našim životima, zaključio je Boris Kovačević.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu