Saopštenje za javnost povodm nedavnih izjava i napada na predsednika SPS-a Ivicu Dačića - iKragujevac


Politika

Povodom nedavnih izjava i napada Sergeja Trifunovića, predsednika Pokreta slobodnih građana na predsednika Socijalističke partije Srbije, Ivicu Dačića, Gradski odbor SPS Kragujevac izdao je Saopštenje za javnost. 

''Približava se trenutak kada narod treba jasno i nedvosmisleno da saopšti „popu da je pop, a bobu da je bob“ i to neki ne mogu da podnesu. Ne mogu da podnesu to da je Socijalistička partija Srbije vođena svojim predsednikom Ivicom Dačićem, za ovaj napaćeni srpski nacion učinila toliko da mu država Srbija postane činilac i poželjni partner u svakom poduhvatu koji je usmeren ka uspehu.

I ne samo to, radi se na tome da se uništi,u param parčad slomi izgrađeno političko poverenje sa Srpskom naprednom strankom, koje je utemeljeno na zajedničkom pregnuću predsednika Vučića i našega Ivice u izgradnji novog ekonomskog, privrednog i političkog uspeha. Potrebno je Srbiju i srpsko društvo sapeti i tako ostaviti da tavori, da se nad njom nadvijaju senke aveti iz nedavne i neslavne DOS-ovske prošlosti, da kolaju nervozne dvorske lude, unezverene i preznojene secikese koje vrebaju odasvud i spremne da naše snove koje smo počeli da sanjamo i prevodimo u realnost razveju i ostave u bespuću beznađa. Ti odlični glumci sopstvenih života i lažne zabrinutosti za Srbiju, danas pokušavaju da nam prirede, ne pozorište, čak ne ni vodvilj, već da nam ponude vašar. A, šta je poenta toga?! Poenta je da oni svima nama dele uloge, samo ne otkrivaju svoje. I ne samo to! Oni ne tragaju za istinom, jer to njima nije u interesu. A, prava umetnost upravo to radi. Suočava nas ili navodi na put istine.

Prava istina jeste da Srbija niže diplomatske uspehe jedan za drugim, da je poželjan ekonomski partner, da ima prijatelje po svetu. Srpski domaćini, zemljoradnici, radnici, naučnici posle mnogo vremena aktivno i priznato doprinose u svojim oblastima rada.

Najkraći put da Srbiju nanovo bacimo na kolena jeste da se unese razdor i oslabi plodonosna osovina Dačić – Vučić, da se raskine jedini i pravi savez za Srbiju – a to je savez između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Socijalisti Kragujevca uvereni su da narod Srbije, koji najbolje oseća rezultate rada dosadašnje vlasti, a seća se i pošasti lažnih demokrata iz prethodnog režima, može da donese razumnu odluku i onemogući prolaz onima koji vole da čašćavaju poganim jezikom i seju mržnju unaokolo, jer toga nam je dosta. Pogotovo nam je dosta samoživaca obučenih u dušebrižnike.

Živela Srbija!''
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu