"Srbija će ispuniti sve obaveze" - iKragujevac


Politika

Beograd -- Predsednik Srbije potvrdio u razgovoru s italijanskim ministrom odbrane da će Srbija ispuniti preuzete obaveze u vezi s Kosovom i da ne očekuje dodatne uslove.

U saopštenju Kabineta predsednika, izdatom posle sastanka s italijanskim ministrom, navodi se da je Tomislav Nikolić zahvalio Đampaolu di Paolu na angažovanju italijanskog bataljona u sastvu Kfora pri zaštiti srpskih crkava i manastira na Kosovu i Metohiji.

Nikolić je istakao da je Srbija zainteresovana za unapređenje saradnje s Italijom i da može da pruži odlične uslove italijanskim investitorima, mnogo bolje nego što mogu da pruže pojedine članice Evropske unije.

"Srbija garantuje sigurnost investitorima, ogromno tržište na istoku koje nam je dostupno, školovanu radnu snagu i državu koja više ne toleriše korupciju i kriminal", rekao je Nikolić.

Ministar odbrane Italije izrazio je uverenje da je evropska perspektiva strateški izbor Srbije i dodao da je svestan očekivanja Srbije da na proleće dobije datum početka pregovora o pridruživanju.

On je rekao da će se Italija boriti da se povodom toga Srbiji daju pozitivni znaci, ali da zauzvrat Srbija treba da ispuni do sada preuzete obaveze, dogovorene u pregovorima s Prištinom.

Di Paola se danas sastao i s prvim potrpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem i predsednilkom vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu