Goran Kovačević: 2016-te saniramo javni sektor, očekujemo strane investicije - iKragujevac


Politika

Govoreći o 2015. godini i planovima za 2016. godinu, Kovačević je naveo da u ovoj godini nije rešeno sve, ali rešavani su oni najvažniji problemi, isplaćene su nadoknade porodiljama, zaostala dugovanja prema prosvetnim radnicima.

Predsednik Odborničke grupe Srpske napredne stranke Goran Kovačević, je na konferenciji za novinare održanoj tokom skupštinskog zasedanja, u ime Gradskog odbora SNS čestitao građanima Kragujevca novogodišnje i božićne praznike i zahvalio im se na vremenu koje su u ekonomsko teškoj godini, posvetili pre svega Srbiji. On je 2015. godinu ocenio i kao godinu koja označava početak promena i pomaka koji su vidljivi u životima svakog pojedinca i poželeo im sreću i uspeh u 2016. uz očekivanje da će svaka naredna godina na bolji i efikasniji način obeležiti naše živote.

Govoreći o 2015. godini i planovima za 2016. godinu, Kovačević je naveo da u ovoj godini nije rešeno sve, ali rešavani su oni najvažniji problemi, isplaćene su nadoknade porodiljama, zaostala dugovanja prema prosvetnim radnicima. Nismo uspeli sve, ali ćemo u 2016. godini nastaviti da saniramo stvari koje su ključne. Saniraćemo javni sektor što stvara uslove da građanima Kragujevca u narednom periodu bude bolje. Dolazak stranih investicija zavisi i od republičke vlade, a pomaci koji se čine ukazuju da stopa nezaposlenosti, društveni bruto proizvod i stopa inflacije izgledaju bolje nego pre dve godine kada smo krenuli da menjamo Srbiju. Naša zemlja danas izgleda drugačije i mi nosimo lični teret, koji će nas možda koštati i na izborima, ali na hrabrim ljudima je da donose teške i odgovorne odluke koje čine našu budućnost boljom, kaže Goran Kovačević.

Komentarišući incident koji se dogodio na 36. redovnoj sednici, kada je odbornik Zajedno za Šumadiji, predsedavajućem Skupštine iščupao mikrofon, Kovačević je rekao da se u Srbiji parlamentarna demokratija razvija i da je današnji događaj sastavni deo tog procesa. Sprska napredna stranka ne želi takve događaje u parlamentu grada Kragujevca, i zadovoljstvo je što odbornici naše sranke i naših koalicionih partnera nisu učestvovali u ovom nemilom dešavanju. Izbori su blizu, politička tenzija raste i moramo da se navikavamo i na ovakve oblike ispoljavanja nezadovoljstva, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu