DS stranka "finih ljudi" - vređali fotoreportere Tanjuga i Bete - iKragujevac


Politika

Demokratska stranka danas je u Novom Sadu obežila 25 godina od osnivanja, lider stranke Bojan Pajtić rekao je da je to prilika da DS pokaže neslaganje s politikom Aleksandra Vučića, ocenjujući je kao pogubnu za Srbiju, a skup je povremeno bio na ivici incidenta.

Na početku obraćanja medijima, Pajtić nije želeo da na pitanje novinara prokomentariše tekst objavljen u današnjem broju jednog dnevnog lista, da je DS oštetio Razvojnu banku Vojvodine.

Pajtić je rekao da tekst nije video i zatražio od saradnika da mu pripreme navedeni tekst, a nešto kasnije je rekao da je od RBV "uzet kredit pod nepovoljnim uslovima" i da misli da to "može biti samo pozitivno".

Inače, skup je povremeno bio na ivici incidenta, jer se osim pristalica i članova DS, na Trgu slobode okupilo i više građana koji se, kako se moglo zaključiti prema njihovim stavovima, ne slažu sa politikom te stranke, pa je došlo do međusobnih verbalnih provokacija i uvreda.

Fotoreporteri Tanjuga Jaroslav Pap i Bete Dragan Gojić danas su bili izloženi uvredama tokom skupa koji je organizovala DS u centru Novog Sada.

Dok su fotografisali čelnike Demokratske stranke i pojedine građane koji su se s njima verbalno sukobili, fotoreporterima se obratila jedna članica DS-a. "Marš odavde, šta ovo slikate, tužiću vas", rekla je žena koja je u tom trenutku delila stranački promotivni materijal okupljenim građanima, a sve to "začinila" i psovkom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu