,,Pozorište za decu Kragujevac" nagrađeno sa šest nagrada na dva Međunarodna festivala - iKragujevac


Kultura
,,Pozorište za decu Kragujevac" nagrađeno je sa šest nagrada na dva Međunarodna festivala.


Tri nagrade za predstavu ,,Bambi" na festivalu u Subotici.

Predstava „Bambi” Pozorišta za decu Kragujevac, po motivima istoimene bajke Feliksa Satena i u režiji Jakuba Maksimova osvojila je tri nagrade na 28. Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu u Subotici.

Po odlukama žirija nagrade su dobili: Miloš Milovanović, za glumačko/animatorsko majstorstvo u ulozi Bambija, Lazar Novkov za originalnu muziku i Jakub Maksimov za najbolju režiju.

Ovogodišnji, 28. po redu Međunarodni pozorišni festival za decu u Subotici održan je od 19. do 24. septembra a u takmičarskom repertoaru izvedeno je 10 predstava iz: Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Hrvatske, BiH (RS) i Srbije. Predstava „Bambi” Pozorišta za decu Kragujevac imala je premijeru u novembru prošle godine.

Tri nagrade za predstavu ,,Tihi dečak" na festivalu u Mostaru.

Predstava Pozorišta za decu Kragujevac „Tihi dečak” (po tekstu Ane Duše i Tina Grabnara) u režiji Tina Grabnara osvojila je Gran pri i pobednik je Prvog međunarodnog festivala lutkarske umetnosti Mostar (FLUM 2021) koji je održan od 26. do 30. septembra.

U organizaciji Pozorišta lutaka u Mostaru na FLUM-u je izvedeno osam predstava iz Ljubljane, Rijeke, Novog Sada, Subotice Kragujevca, Zenice, Banja Luke i Sarajeva.

Pobednik Festivala je predstava „Tihi dečak” kragujevačkog Pozorišta za decu koja je po oceni stručnog žirija osvojila je Gran pri festivala „Zlatni svitac”, a uz to i nagradu za najbolju režiju (Tin Grabnar) i nagradu za glumačko ostvarenje koju je dobio Milomir Rakić.

Subotica- nagrade.jpg

Subotica- dodela.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu