''Portret pisca'' u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji - iKragujevac


Kultura


Kragujevac - Književno veče, u organizaciji Udruženja pisaca Kragujevca, pod nazivom „Portret pisca“, održano je u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Na trećoj manifestaciji po redu, koja se organizuje svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, predstavljen je Aleksandar Gatalica, pisac, prevodilac sa antičkog grčkog jezika i muzički kritičar.

Manifestacija pod nazivom „Portret pisca“ ima za cilj da mladima približi pisanu reč, dok starija publika uživa u književnim večerima, gde se predstavljaju neki od najpriznatijih pisaca.

Gost, treće po redu, manifestacije bio je Aleksandar Gatalica – srpski pisac, dobitnik Ninove nagrade za roman „Veliki rat“.

Autor je, u Kragujevcu, predstavio nekoliko svojih dela između kojih i najnoviji roman „Poslednji argonaut“, koji je kod kritičara i publike dobio najveće ocene.

Posetioci su imali priliku da čuju i odabrane tekstove iz njegovih dela, ali i da postave pitanja na koje je pisac sa zadovoljstvom davao odgovore.

Jednog od najznačajnijih književnika današnjice, dobitnika nagrade Ivo Andrić, nagrade Meša Selimović i mnogih drugih, predstavili su članovi Udruženja pisaca Kragujevca: LJubica Žikić i Radenko Bjelanović.

Književne večeri organizuju se svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu