Svetski muzičko-scenski spektakl! - iKragujevac


Kultura

Jedinstveni kulturno umetnički, humanitarni događaj američke baletske trupe “Ballet Magnificat!” koja povodom svoje svetske turneje gostuje i u našoj zemlji po treći put.

Njihov nastup biće 08. aprila u velikoj sali Narodnog pozorišta u Nišu, 9. aprila u Pozorištu za decu u Kragujevcu, i 11. aprila u Domu omladine Beograda.

Celokupan njihov nastup biće humanitarnog karaktera, kao i proših godina, kada su pomogli deci na transplantaciji bubrega, kao i deci iz porodica teškog materijalnog statusa.

Muzičko scenski spektakl „Putovanje rasipnika“, koji će se odigrati u sva tri grada, je životna priča jedne porodice, koja biva potresena kada muž iznenada napušta svoju voljenu ženu i kćer, i odlazi sa željom da bude slobodan i da proživi život stilom bludnika. Slomljenog srca, supruga i kćerka se bore da mu oproste i željno čekaju njegov povratak. Putovanje za koje je suprug pomislio da će mu doneti zadovoljstvo završava se tako da mu proizvode samo tugu i žaljenje. Nakon što je došao do “dna” života, muž se vraća kući kako bi zatražio oprost od svoje porodice…

Doživite izuzetno dirljivu priču o opraštanju i moći obnove, i to kroz muzičko scenski spektakl, protkanog klasičnim baletom, jazzom, modernim i swing plesom!

Ove godine novčana sredstva prikupljena predstavom u Beogradu pomoćiće deci bez roditeljskog staranja, Udruženju „Centar Zvezda“, za kupovinu mašina i materijala za izradu suvenira, kako bi ta deca moga da se osamostaljuju i finansijski obezbeđuju kroz zanatski rad.

Predstavom u Kragujevcu pomoćiće deci sa invaliditetom – Udruženju “Dečja misija”, a prihodom od predstave u Nišu – Udruženju
gluvih i nagluvih.

Projekat je u organizaciji: Udruženja Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a, Doma omladine Beograda i Eventima.

Karte za Beograd su po ceni od 400 RSD i možete ih nabaviti putem mreže Eventim-a i na blagajni Doma omladine Beograda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu