Predstava “Hilperik” u Pozorištu za decu - iKragujevac


Kultura

U sredu 13. marta u 18 časova na repertoaru Pozorišta za decu Kragujevac, biće prikazana pozorišna predstava “Hilperik, strašni razbojnik i razmažena kneginjica”, koja je namenjena mališanima starosti od 4 do 10 godina.

Ova priča govori o razmaženoj kneginjici, koja pada u ruke grupi razbojnika, koji za nju traže otkup. Ona ima puno prohteva i Hliperik vođa razbojnika pokušava da im udovolji, ali to je nemoguće. Upravo ih ovakve stvari dovode u mnoštvo komičnih situacija nakon kojih shvatamo da se u svakoj devojčici krije razbojnik, a u svakom razbojniku nežno srce.

Tekst O’ Henrija, za ovu predstavu adaptirao je Miroslav Nastasijević, predstavu je režirao Dragan Jakovljević, a video zapis za predstavu, radio je Predrag Dopuđa. Scenografiju je napravio arhitekta Dušan Soković, kostime Snežana Kovačević, a muziku je komponovao Zvonko Pantović – Čipi. Premijerno je izvedena 28. marta 2004. godine.

U predstavi igraju: Petar Lukić (Hilperik), Darija Nešić / Nevena Brzaković (kneginjica), Vladimir Đoković (Gotčalk), Milica Redžić - Vulević / Miloš Milovanović (Gotfrid / Engelhart), a Milomir Rakić je narator.
Autor teksta je Jasmina Marković Milenković.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu