Vladislav Radak sinoc je prestavio svoj roman u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Vladislav Radak je pisac, matematičar i reditelj. Sinoć je gostovao u kragujevačkom Studentskom kulturnom centru, gde je predstavio svoj treći roman pod naslovom ''Knjiga''.

Radak, koji živi i radi u Nemačkoj, za sedam dana boravka u Srbiji svoju knjigu predstavlja u sedam gradova.

Ovaj dvadesetsedmogodišnjak završio je matematički fakultet, ali i nižu muzičku školu, odsek harmonika.

Sa petnaest godina napisao je prvi roman "Plava vežbanka''. Iste godine sa grupom vršnjaka počeo je da radi na Radio-televiziji Srbije kao autor i voditelj emisije ''Stepenište''.

Njegov drugi roman ''Noć mrtvih snova'', objavljen 2009, predstavljen je i u Kragujevcu, a sada je pred čitaocima i treći, pod naslovom ''Knjiga''.

Vladislav Radak je uspešan i kao filmski reditelj. Autor je na međunarodnim festivalima zapaženih i nagrađivanih kratkih filmova.

Njegova profesija je matematika. Koautor je knjige ''Formula života - za sve koji vole matematiku i žele da je poklone drugima''.

Ovaj svestrani mladi čovek je član internacionalnog tima za evaluaciju učeničkih postignuća. Živi i radi u Nemačkoj baveći se svojom primarnom profesijom i, kako kaže, prema matematičkim proračunima u Kragujevcu će se ponovo sresti sa svojim čitaocima za pet do sedam godina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu