"DANI IZRAELSKOG FILMA" u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U okviru programa DANI IZRAELSKOG FILMA koji se realizuje u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu, kragujevačka publika biće u prilici da vidi premijerno pet, nagrađivanih filmova iz najnovije produkcije ove kinematografije koja je već godinama u usponu.

Jedinstvena prilika za upoznavanje izraelskog filma kroz ostvarenja koja na najbolji način ilustruju raznolikost i kompleksnost ove kinematografije, koja iz godine u godinu pokazuje izuzetnu vitalnost i raznovrsnost. Izraelska kinematografija je poslednjih godina veoma primećena od strane međunarodne kritike i publike na najprestižnijim filmskim festivalima.

Filmovi će biti prikazani u KONTAKT Galeriji SKC - svečano otvaranje revije filmova biće održano u četvrtak 26. novembra 2015. u 19 časova. Ostale projekcije biće održane u terminu od 20 časova i 30 minuta. Ulaz za sve projekcije je besplatan. Program DANI IZRAELSKOG FILMA se realizuje u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu.

Režija: Talya Lavie
Uloge: Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein
Otkačena, mračna i urnebesna komedija o svakodnevnici žena vojnika u Izraelskoj vojsci... U nedođiji grupa mladih žena živopisnih karaktera provode vreme brojeći dane do kraja roka. Priča o ambiciji, seksizmu, ljubavi i prijateljstvu. Film je dobio šest najprestižnijih izraelskih nagrada (uključujući scenario, režiju i glavnu ulogu), nagradu na Tribeka filmskom festivalu (uz komentar da je jedan od najurnebesnijih ikad prikazanih na ovom festivalu) kao i prestižnu Nora Efron nagradu.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu