Koncert soprana Nevene Lepojević i pijanistkinje Dalide Grmuše - iKragujevac


Kultura

Sopran Nevena Lepojević i pijanista Dalida Grmuša održaće koncert 21. septembra u svečanoj sali Prve kragujevačke Gimnazije.

Nevena Lepojevic je rodjena 13.juna 1984. godine u Kragujevcu. Potice iz muzicke porodice,a nižu i srednju školu zavrsila je u Kragujevcu, u muzickoj školi Miloje Milojevic. 2004. godine upisala je Filološko Umetnički fakultet, smer: opštamuzička pedagogija, a 2005. godine upisuje smer solo pevanje u klasi prof. Radmile Bakočević. U njenoj klasi je i diplomirala. Trenutno radi operu Le Nozze di Figaro-Figarova ženidba od Mozarta, u kojoj peva sopransku ulogu Susane.

Dalida Grmuša, rođena 03.08.1989. u Sremsko jMitrovici. Nižu muzičku školu završila je u klasi prof. Gordane Malinović, srednju u klasi prof. Zlate Maleš, a trenutno je na FMU na odseku za klavir, u klasi prof. Nenada Radića. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, a najdraže su joj Laurettreceg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima Frederdrika Šopena, kao i Laureat na takmicenju JosipSlavenski i nagrada na takmicenju mladih pijanista u Nišu.

Ovim koncertom žele da predstave publici svoj program i izraze emocije kroz muziku. Cena karte je 500 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu