Sutra komemoracija i sahrana Borisa Aranđelovića - iKragujevac


Kultura

Komemoracija Borisu Aranđeloviću, pevaču grupe "Smak", biće održana sutra u 11 časova u pozorištu Joakim Vujić u Kragujevcu.

Sahrana će se održati u 13 časova na groblju u Beloševcu. Boris Aranđelović preminuo je u četvrtak u Roterdamu posle duge i teške bolesti, u 67. godini.

Boris Aranđelović iz grupe Smak preminuo je u Holandiji gde je živeo poslednjih 25 godina, i gde se kraće vreme lečio od nepoznate bolesti.

Rođen u Kragujevcu 13. oktobra 1948, Boris je u Smak došao 1973. kao pevač poznat po visokim registrima, što ga je činilo posebnim na sceni i što je njegovim pesmama davalo poseban "šmek".

Kako je sam rekao, nije imao audiciju, već je poznavao jednog od muzičara i kada je bendu, u kom su do tada pevali Slobodan Kominac i Milorad Petrović, otpevao "Child in time", rođen je Smak. Složene melodije i ritmična kompleksnost Smaka sa njega nisu bili težak teret, i izvanredno je izvodio sve pesme benda.

Odselio se u Holandiju pre 25 godina, i tamo je živeo, ali se povremeno vraćao u Srbiju da održi poneki koncert sa bendom. Nastupi Smaka u Srbiji uvek su bili koncerti za koje se tražila karta više.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu