Francuski filmski karavan u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U „Kutiji šibica“ u SKC-u od ponedeljka 15. juna, u okviru programa Francuski filmski karavan, kragujevačka publika biće u prilici da vidi novi ciklus filmova pod nazivom “Zločini i misterije”.

Prvi film na programu je “Pupupidu”, snimljen 2011. godine. Režirao ga je Žerald Istaš Matje, a u filmu igraju Žan-Pol Ruv, Sofi Kenton i Gijom Gui. Priča se zasniva na misterioznoj smrti popularne plavuše, koja je uverena da je u prošlom životu bila Merilin Monro. Uspešan pisac krimi romana dolazi iz Pariza u najhladniji grad Mut, bez ikakve inspiracije i zatiče mrtvu lepoticu, za koju žandarmerija tvrdi da je „Verovatno samoubistvo lekovima za spavanje”. Pisac u to ne veruje, počinje da istražuje njenu prošlost i tako pronalazi inspiraciju za svoj novi roman.

Program se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu. Ovaj ciklus karakterišu komplikovani zapleti, misteriozni rediteljski poduhvati, sjajna glumačka ostvarenja i kritika društvene stvarnosti.

Filmovi će biti prikazivani svakog ponedeljka tokom meseca juna, u istom terminu, a ulaz za sve projekcije je besplatan. Filmovi su zabranjenin za mlađe od 12 godina.

izvor: skckg.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu