Druga kragujevačka gimnazija: ''Otključaj znanjem'' - iKragujevac


Kultura

Četvrti festival nauke i umetnosti pod nazivom ''Otključaj znanjem'' u organizaciji Druge kragujevačke gimnazije uz podršku Erste banke, poslovnog udruženja Lokal pres i lokalne samouprave, najavljen na konferenciji za novinare održanoj u Zgradi grada, biće otvoren u petak, 3. aprila u prostorijama gimnazije sa početkom u 15 časova.

Na dosadašnjim festivalima učestvovalo je preko 300 učenika sa svojim profesorima, a ove godine učešće su najavili kragujevački fakulteti, srednje i osnovne škole, sadašnji i bivši učenici ove gimnazije.

Pravo je zadovoljstvo što će Kragujevčani imati priliku da u svom gradu prate festival nauke i umetnosti. U proteklom periodu uglavnom se suočavamo sa problemima bar kada je obrazovanje u pitanju, ali održavanje festivala nauke i umetnosti predstavlja dobar primer u ovoj oblasti.

Dodatno mi čini zadovoljstvo što je organizator festivala gimnazija čiji sam bivši učenik. Održavanje ovakvih manifestacija predstavlja priliku kada učenici i profesori ostvaruju drugačiju komunikaciju, manje zvaničnu jer kada se završi školovanje i dođe u neku drugu životnu dob shvatimo da težimo istom cilju – rekao je na konferenciji Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Iz godine u godinu interesovanje učenika raste i festival je dobio i karakter umetničkog. Ove godine, u okviru festivala, biće otvorene izložbe na kojima će učenici pokazati svoje vannastavne aktivnosti, interesovanja i hobije pa će posetioci moći da vide stare fotoaparate i izložbu arhiva. Što se tiče prirodnih nauka biće interesantnih eksperimenata iz oblasti fizike i hemije – najavio je profesor Manojlović.

Konferenciji za novinare pored profesora i đaka Druge kragujevačke gimnazije prisustvovao je Dragan Šimšić, direktor Erste banke, Snežana Milošević ispred poslovnog udruženja ''Lokal pres''.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu