Podesite smartfon da dobro radi i na vrućini - iKragujevac


IT

Tokom letnjih dana, na plaži i drugim mestima visoke temperature mogu nauditi vašem uređaju, posebno bateriji. Evo kako da delujete preventivno.

Tokom letnjih odmora većina na plaži ne može da se odvoji od svog uređaja bilo da je u pitanju laptop ili telefon. Poznato je da visoke temperature mogu škoditi vašem uređaju, posebno bateriji, koja se mnogo brže troši na vrućini.

Prvo pravilo je da nikada ne ostavljate vaš uređaj izložen direktnim sunčevim zracima, već ga držite u hladovini (ispod 32 stepena Celzijusa) ili zaštitite futrolama.

Telefoni su dizajnirani tako da najbolje rade na temperaturama od 16 do 22 stepena. Veoma je važno izbegavati izlaganje temperaturama višim od 35 stepeni Celzijusa, koje mogu trajno oštetiti vašu bateriju.

Punjenje telefona na tolikim temperaturama može samo pogoršati stvar, a čak i skladištenje baterije u toplom okruženju nepovratno joj može naškoditi.

Što se laptopova tiče, vodite računa da ne prekrivate otvore za ventilaciju, odnosno ne držite laptop u krilu ili na nekoj tkanini. Da biste uštedeli kapacitet, isključite sve nepotrebne notifikacije, pozadinske aplikacije i smanjite pozadinsko osvetljenje.

Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu