Gradska izborna komisija donela Odluku o funkcionisanju i radu u izborima 2020. - iKragujevac


Izbori 2020

Početna/Aktuelno/Odnosi sa javnošću/Gradska izborna komisija donela Odluku o funkcionisanju i radu u izborima 2020.
Gradska izborna komisija je po raspisivanju lokalnih izbora koji će se održati 26. aprila tekuće godine danas zasedala i donela Odluku o njenom funkcionisanju i radu i utvrdila Rokovnik za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada Kragujevca.

Tokom izbornog procesa Gradska izborna komisija će koristiti kancelariju 108 na prvom spratu Gradske uprave grada Kragujevca i radiće od 09.00 do 17.00 a vikendom od 09.00 do 14.00 sati. Tokom zasedanja članovi Gradske izborne komisije prihvatili su predloge zaključka o utvrđivanju oznake obrazaca za sprovođenje izbora, vremenu i načinu stavljanja na raspolaganje obrazaca za kandidovanje odbornika Skupštine grada Kragujevca i doneli Odluku o izgledu i sadržini obrazaca i glasačkih listića za sprovođenje izbora.

U skladu sa Zaključkom o praćenju izbornog procesa za izbor odbornika, koji je takođe Gradska izborna komisija danas prihvatila zainteresovani mediji su dužni da dostave zahtev za akreditaciju Gradskoj izbornoj komisiji najkasnije do 23. aprila 2020. godine.

Inače radi blagovremenog obaveštavanja javnosti o aktivnostima i radnjama koje preduzima Gradska izborna komisija, od danas na zvaničnom sajtu grada Kragujevca kragujevac.rs otvorena je posebna stranica GIK na kojoj se mogu preuzeti i neophodni obrasci za sprovođenje izbornih radnji.

Broj telefona Gradske izborne komisije u Kragujevcu je 336-197, a email adresa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu