Učenici OŠ „Radoje Domanović“ posetili Reciklažni centar JKP Šumadija Kragujevac - iKragujevac


Vesti

JKP Šumadija Kragujevac kontinuirano sprovodi akcije i edukacije stanovništva o reciklaži i pravilnom odlaganju ambalažnog otpada.

Želeći da usvoje nova znanja iz oblasti ekologije i reciklaže, učenici 8. razreda OŠ „Radoje Domanović“ posetili su Reciklažni centar JKP Šumadija Kragujevac.

Tim povodom, održano je predavanje i prezentacija o značaju razdvajanja ambalažnog otpada u cilju razvoja svesti o važnosti reciklaže, kao i značaju selektivnog odlaganja otpada i uloge pojedinca u tom procesu.

Nakon predavanja, gde su se upoznali sa celokupnim procesom sakupljanja otpada počev od mesta nastanka, odlaganja u odgovarajuće posude i odvoza, učenici su posetili i Reciklažni centar gde su na licu mesta mogli da vide proces sortiranja (sekundarna selekcija otpada) i tretman (baliranje putem specijalizovanih presa) pre predaje ovlašćenim operaterima na dalji tretman.

Cilj nam je da ovakve posete i dalje organizujemo kako bi prvenstveno mlade generacije naučili o očuvanju životne sredine i značaju reciklaže.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu