Hitna pomoć u Kragujevcu: Intervencije tokom proteklog dana - iKragujevac


Vesti

Tokom proteklog dana, ekipe Hitne pomoći Kragujevca bile su izuzetno angažovane, odgovarajući na veliki broj poziva i pružajući brzu medicinsku pomoć pacijentima širom grada.

Prema informacijama dobijenim od Zavoda za urgentnu medicinu, tokom prethodnih 24 sata ekipe Hitne pomoći su izašle na teren čak 40 puta, od čega 25 puta tokom dana i 15 puta tokom noći.

U ambulanti Hitne pomoći obavljeno je ukupno 81 pregled odraslih osoba, dok je na javnim mestima izvedeno 13 intervencija.

Kako su potvrdili iz Zavoda za urgentnu medicinu, tokom dana su se najčešće javljali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, visokom temperaturom i astmatičari. Ovi slučajevi zahtevali su brzu i efikasnu medicinsku intervenciju kako bi se stabilizovalo zdravstveno stanje pacijenata.

Sa druge strane, tokom noći su se najčešće javljali pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, oboleli od karcinoma i pacijenti sa bolovima u leđima. Hitna pomoć je intervenisala kako bi pružila potrebnu medicinsku negu i olakšala tegobe ovim pacijentima, prateći protokol za hitne situacije i pružajući podršku u tretmanu i lečenju.

Hitna pomoć Kragujevca nastavlja da pruža neophodnu medicinsku pomoć i podršku zajednici, bilo da se radi o hitnim slučajevima tokom dana ili noći. Građani se podsećaju da u slučaju hitnih medicinskih situacija uvek mogu pozvati broj 194 i dobiti brzu intervenciju i pomoć stručnog medicinskog osoblja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu