Rekordan broj vina biće zastupljen na devetom salonu 5. i 6. aprila u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Deveti Salon vina biće održan 5. i 6. aprila u Kongresnom centru hotela Kragujevac, uz rekordan broj izlagača, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Ove godine na manifestaciji, koju organizuje Vinski viteški red Šumadije, učestvovaće 109 izlagača, 86 vinarija iz Srbije i regiona, sa preko 500 vina, 10 proizvođača gastronomskih specijaliteta, 10 izlagača opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, a biće predstavljene i tri knjige sa vinskom tematikom.

Salon vina postao je nezaobilazno mesto za ljude iz sveta vina, a prvi dan, 5. april, rezervisan je za susrete vinara i profesionalnih kupaca, predstavnika sektora Retail i HoReCa, distributera, vlasnika vinoteka, restorana i hotela.

Predavanje i panel diskusija na temu marketinga u vinskom sektoru biće organizovani uz podršku Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Drugog dana u subotu, 6. aprila, između 12 i 20 sati, postioci će moći da uživaju u degustaciji vina, autentičnoj hrani, edukativnim radionicama i stručnim predavanjima.

Poseban deo Salona biće posvećen predstavljanju srpskih organskih vina, dok će, u saradnji sa onlajn magazinom Vino.rs i Centrom za razvoj vinskog turizma, biti dodeljena nagrada za najveći doprinos vinskom turizmu u 2023. godini vinariji „Atelje vina Šapat“ iz Novog Slankamena.

PKS napominje da je Srbija tokom 2023. godine izvezla vina u vrednosti od 22 miliona evra, što čini rast izvoza od 5,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Podršku organizaciji i radu salona vina daju Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija Kragujevac, kao i brojni partneri i profesionalne asocijacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu